matochrecepttillvardags.blogg.se

Precis som det låter. Helt vanlig och enkel mat till ett överkomligt pris, som vem som helst kan klara utan en massa krångel. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner för dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantarna med varsam hand.

Stekpannebröd till pulled pork

Publicerad 2014-01-01 11:28:00 i Allmänt, Baka,

 Stekpannebröd (5-6 bröd)

  • 25 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk torrjäst
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 krm socker
  • 1 dl rågmjöl 4 dl vetemjöl

Smält smöret och slå i mjölken och värm till 40°. Blanda i torrjästen och rör om. Tillsätt det torra ingredienserna och arbeta ihop till en smidig, men ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta med en slev en degbit, ungefär som en normalstor tomat i storlek. Ha lite rapsolja på händerna så går det jättelätt. Platta ut kakorna, knappt ½ cm tjocka och ca 13-14 cm i diameter och lägg i pannan, en åt gången. Sen kan man kavla ut mot sidorna med kruskavel i pannan under gräddning om man så vill. Grädda kakorna i varm torr stekpanna ca 3 minuter på varje sida på 4:an.  Trava kakorna ovan på varandra på en varm tallrik med bakduk över så de förblir mjuka. Förvara dem sedan i plastpåse. Kakorna går bra att frysa in. . Originalreceptet finns hos Remsans Bistro

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela