matochrecepttillvardags.blogg.se

Precis som det låter. Helt vanlig och enkel mat till ett överkomligt pris, som vem som helst kan klara utan en massa krångel. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner för dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantarna med varsam hand.

Favoriter

Publicerad 2014-01-30 10:45:46 i Allmänt,

Tänkte presentera en lista över mina absoluta favoriter vad det gäller maträtter, tillredning och tillbehör:
 
  • Pulled Pork
  • Fish and chips
  • Aioli
  • Fläskfärsbiff
  • Tzatziki
  • Grönsakssoppa med mjölkbas
  • Moules Marinée med pommes
  • Ostpannkaka
  • Köttfärssås på fläskfärs med pasta
  • Stekt eller grillad kyckling
  • Kokt torks med äggsås
  • Kroppkakor
  • Stekt fläsk med mos och löksås
  • Cornflakespanerad fisk
  • Ärtpesto
  • Rullader
  • Isterband med stuvade morötter
Kommer mer sen...
 

Pulled Pork

Publicerad 2014-01-28 11:23:00 i Allmänt, Amerikanska smaker,

Lättare, drygare, billigare och godare mat, som dessutom är lätt att variera på tusen olika sätt, kan man knappast tänka sig.
 
Tina en 2-kilosbit fläskkarré över dagen.
Gör en kryddblandning. Hacka köttet med en vass kniv. Gnid in köttet med kryddbalndningen, svep in i plastpåse eller täck med plast i en form och sätt in i kylskåpet och låt stå i 8-10 timmar över natten.
Kryddblandning:
  • 3 msk farinsocker (eller vanligt socker)
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk paprika
  • 1 msk spiskummin
  • 1,5 msk salt
  • 0,5 msk röksalt
  • 3 tsk chilipulver
Gör en sås av:
1 burk krossad tomat
3 msk ketchup
3 msk paprika
2 tsk salt
1 liten skvätt Hickory (ej nödvändigt, men ger lite röksmak)
1 skvätt kinesisk soja
1 skvätt worchestershiresås
1 skvätt habanero eler annan stark pepparsås
1 skvätt sötsur chilisås.
 
På morgonen tar du bara av plasten och in med den i ugnen. Sätt ugnen på 125 grader samtidigt som du ställer in köttet precis innan du åkertill jobbet. När du kommer hem (efter 7- 10 timmar,) tar du ut köttet och pensla med den kalla såsen. In i ugnen igen och pensla en gång i kvarten under en timme. Tag ut köttet ur ugnen låt den svalna av en stund och dra sedan med två gafflar. låt svalna helt och stoppa i lagom förpackningar och in i frysen, det som inte går åt samma dag.
 
 Se bara till att du har en större köttbit om den ska stå 10 timmar eller sätt ugnstemperaturen till 110 grader. Det här gäller för vanlig ugn, om du har varmluftsugn måste du ha lite lägre temperatur över lag förstås.
 
 

Quiche Lorraine

Publicerad 2014-01-19 18:38:00 i Allmänt, Baka,

 Botten
• 3 dl vetemjöl
• 1 krm salt
• 100 g smör
• 2 1/2 msk vatten
 
Fyllning
• 1 pkt bacon klippt och stekt
• 2 -3 dl ost gärna olika sorter, riven eller i små tärningar
• 4 ägg
• 4 dl gräddmjölk, hälften av varje. Filmjölk, gräddfil, crème fraiche går också bra.
• 1 krm valfri peppar
 
1. Gör degen i matberedaren.
2. Kavla ut mellan bakplåtspapper i silikon, nagga botten med en gaffel.
3. Ställ in degen i en sin form i frysen och låt stå minst en timme.
4. Förgrädda den i 200 grader 10 minuter, täck kanterna med aluminiumfolie först.
5 Ta ut pajdegen och låt den gärna svalna, man kan ställa den i frysen sen ytterligare en stund.
6. Klipp och stek bacon.
7. Vispa ihop ägg och gräddmjölk, krydda.
8. Tärna eller riv ost om inte detta är gjort och blanda i detta och bacon i fyllningen.
8. Häll i fyllning i pajskalet, täck eventuellt kanten med folie igen och in i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter.
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela