matochrecepttillvardags.blogg.se

Precis som det låter. Helt vanlig och enkel mat till ett överkomligt pris, som vem som helst kan klara utan en massa krångel. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner för dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantarna med varsam hand.

Käckebröd

Publicerad 2013-12-27 14:20:00 i Baka,

 
 

3 dl ljummet vatten 1/2 pkt torrjäst 1 tsk salt 1 tsk kummin 1tsk fänkål 2 dl vetemjöl 1 dl durumvetemjöl 3 dl rågmjöl 3 dl rågflingor 1 dl krossad Cornflakes 1 dl hackad mandel 1 dl solroskärnor

Mortla hel kummin, mandel och fänkål. Rör ut jästen i vattnet, blanda allt till en fast deg. Låt vila 30 minuter. Kavla ut. Grädda i 275 grader ca 10 minuter. Kavla 2 nya och lägg på plåt medan den andra plåten gräddas, det är precis att man hinner. Kavla mellan plastfolie, då går det att få det tillräckligt tunt. Jag drog över det med kruskavel också, om man inte har någon sådan kan man nagga med gaffel så att det kommer ordentligt med luft in. Kanten kan bli lite svart så då kan man bryta bort det allra yttersta. Det blev 14 stycken bröd som tog ungefär en och en halv timme att göra, inklusive jästid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela