Stekpannebröd till pulled pork
Stekpannebröd (5-6 bröd)
- 25 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 1 msk torrjäst
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 2 krm socker
- 1 dl rågmjöl 4 dl vetemjöl
Smält smöret och slå i mjölken och värm till 40°. Blanda i torrjästen och rör om. Tillsätt det torra ingredienserna och arbeta ihop till en smidig, men ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta med en slev en degbit, ungefär som en normalstor tomat i storlek. Ha lite rapsolja på händerna så går det jättelätt. Platta ut kakorna, knappt ½ cm tjocka och ca 13-14 cm i diameter och lägg i pannan, en åt gången. Sen kan man kavla ut mot sidorna med kruskavel i pannan under gräddning om man så vill. Grädda kakorna i varm torr stekpanna ca 3 minuter på varje sida på 4:an. Trava kakorna ovan på varandra på en varm tallrik med bakduk över så de förblir mjuka. Förvara dem sedan i plastpåse. Kakorna går bra att frysa in. . Originalreceptet finns hos Remsans Bistro

