matochrecepttillvardags.blogg.se

Precis som det låter. Helt vanlig och enkel mat till ett överkomligt pris, som vem som helst kan klara utan en massa krångel. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner för dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantarna med varsam hand.

Coleslaw

Publicerad 2014-01-05 14:54:00 i Allmänt, Sallad,

 
  • Ett halvt vitkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1/4 purjolök
  • lite grön paprika
  • lite röd paprika
Börja med att koka upp 3 liter vatten. Dela det halva vitkålshuvudet i klyftor, skölj och lägg ner det i det kokta vattnet några minuter. Skölj genom en sil i kallt vatten, låt rinna av. Strimla och finhacka. (Jag låter bli att lägga det i kokande vatten för jag gillar den lite fränare friska beska smaken som blir av den riktigt råa vitkålen, men om man vill ha den lite mildare förväller man den hastigt först).
Skölj, skala och riv morötterna
Skölj, ansa, strimla och finhacka purjolök och paprika.
Man kan ha ananas, äpple e.d. i också, men jag valde att inte ha det den här gången. Givetvis kan man riva och hacka i matberedare om man vill, det går ju fortare,
 
Majonnäs:
  • 2 äggulor
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 3 msk vitvinsvinäger (vitvins. äppelcider- eller saften av  citron eller lime)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 msk finhackad pickles
Vispa äggulor (enklast med elvisp) och strila ner rapsolja först försiktigt och efter hand lite mer när majonnäsbasen börjar tjockna. I med honung, senap, skalad och pressad vitlök, vinäger eller citron, smaka av med salt och peppar. Blanda majonnäsen med grönsakerna i en stor skål och tillsätt gärna lite finhackad pickles.
 
Klart att avnjutas.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela