matochrecepttillvardags.blogg.se

Precis som det låter. Helt vanlig och enkel mat till ett överkomligt pris, som vem som helst kan klara utan en massa krångel. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner för dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantarna med varsam hand.

Pulled Pork

Publicerad 2014-01-28 11:23:00 i Allmänt, Amerikanska smaker,

Lättare, drygare, billigare och godare mat, som dessutom är lätt att variera på tusen olika sätt, kan man knappast tänka sig.
 
Tina en 2-kilosbit fläskkarré över dagen.
Gör en kryddblandning. Hacka köttet med en vass kniv. Gnid in köttet med kryddbalndningen, svep in i plastpåse eller täck med plast i en form och sätt in i kylskåpet och låt stå i 8-10 timmar över natten.
Kryddblandning:
  • 3 msk farinsocker (eller vanligt socker)
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk paprika
  • 1 msk spiskummin
  • 1,5 msk salt
  • 0,5 msk röksalt
  • 3 tsk chilipulver
Gör en sås av:
1 burk krossad tomat
3 msk ketchup
3 msk paprika
2 tsk salt
1 liten skvätt Hickory (ej nödvändigt, men ger lite röksmak)
1 skvätt kinesisk soja
1 skvätt worchestershiresås
1 skvätt habanero eler annan stark pepparsås
1 skvätt sötsur chilisås.
 
På morgonen tar du bara av plasten och in med den i ugnen. Sätt ugnen på 125 grader samtidigt som du ställer in köttet precis innan du åkertill jobbet. När du kommer hem (efter 7- 10 timmar,) tar du ut köttet och pensla med den kalla såsen. In i ugnen igen och pensla en gång i kvarten under en timme. Tag ut köttet ur ugnen låt den svalna av en stund och dra sedan med två gafflar. låt svalna helt och stoppa i lagom förpackningar och in i frysen, det som inte går åt samma dag.
 
 Se bara till att du har en större köttbit om den ska stå 10 timmar eller sätt ugnstemperaturen till 110 grader. Det här gäller för vanlig ugn, om du har varmluftsugn måste du ha lite lägre temperatur över lag förstås.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela