matochrecepttillvardags.blogg.se

Precis som det låter. Helt vanlig och enkel mat till ett överkomligt pris, som vem som helst kan klara utan en massa krångel. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner för dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantarna med varsam hand.

Pulled Chicken

Publicerad 2014-01-06 15:48:56 i Allmänt, Amerikanska smaker,

Pulled Chicken (3-4 port)
  • 2 tinade kycklingfiléer
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt (eller 1/2 msk salt+ 1/2 msk röksalt
  • 1/2 msk spiskummin
  • 1 msk paprika
  • 2 tsk chilipulver
  • 3 stora pressade vitlöksklyftor
 
Stick hål i filéerna med provsticka eller vass kniv, lite här och där så att kryddblandningen går in i köttet ordentligt.
Gnid in filéerna med kryddblandningen och lägg i en tättslutande plastpåse, låt ligga ca 8 timmar. Lägg över i en ugnsfast form (jag använder en urdiskad aluminiumform, som är lätt att diska ur när allt är klart) och skjuts in i ugnen i 125 grader i 5 timmar.
 
Gör sedan en sås av 1/2 burk passerad tomat, 1 msk worchestershiresås, lite citron eller vinäger, en nypa socker, 1/2 tsk salt, 1/2 tsk peppar, 2 tsk timjan, 2 tsk rosmarin, 1/2 msk paprika, en skvätt soja (här an man smaka av och ta lite av varje som man tycker är gott). Låt såsen svalna av helt.
 
Ta ut köttet och pensla det med kall sås. In i ugnen igen. Ta ut och pensla en gång i kvarten ungefär 3-4 gånger under sista gräddningstimmen.
 
Dela köttet i strimlor med en gaffel. Klart att avnjutas. Det blir ett torrt och smakrikt kött, så det passar bra till potatissallad, som smörgåspålägg till någon röra eller stekt till potatisgratäng eller någon ris- eller pastarätt.
(Sambon som alltid rynkar på näsan och säger  - Åh nej, inte kyckling igen! uttryckte sin fulla uppskattning med denna anrättning genom att sponant utbrista - Köttet var gott!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela