matochrecepttillvardags.blogg.se

Precis som det låter. Helt vanlig och enkel mat till ett överkomligt pris, som vem som helst kan klara utan en massa krångel. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner för dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantarna med varsam hand.

Crunchig Äppelkaka

Publicerad 2014-01-09 19:09:00 i Allmänt, Baka,

(Egentligen Christinas Äppelmuffins med knapriga smulor omgjort till sockerkaksstuk)
 

Sätt ugnen på 200°

Crunch:

Smultopping

• 3/4 dl socker

• 3/4 dl vetemjöl

• 1/2 dl havregryn

• 1 tsk malen kanel

• 4 msk smält smör

Sockerkaka:

• 75 g smör

• 1 dl filmjölk

• 2 st ägg

• 2 dl strösocker

• 2 tsk vaniljsocker samt 1 tsk äkta vanilj

• 3 dl vetemjöl

• 1 1/2 tsk bakpulver

• 1 stort äpple, eller två normala

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj (pensla med rapsolja) och bröa (kokos) en form som rymmer ca 1,5 liter.

Blanda ihop de torra ingredienserna till crunchen och börja med att tillsätt hälften av det smälta smöret. Rör ihop med gaffel. Tillsätt resten om det behövs. Du vill kunna nypa ihop till smulor. Ställ åt sidan så länge.

Gör sockerkakssmeten:

Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker, vanilj och/eller rivet citronskal, mjölet blandat med bakpulvret och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Skölj, skala och hacka äpplet i tärningar och blanda i smeten som hälls i formen. Strö crunchen över. Grädda i nedre delen eller mitten av ugnen i ca 45 min.

 
Väldigt saftig luftig och god med den knapriga botten. Den blev perfekt och var lätt att vända.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela