matochrecepttillvardags.blogg.se

Precis som det låter. Helt vanlig och enkel mat till ett överkomligt pris, som vem som helst kan klara utan en massa krångel. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner för dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantarna med varsam hand.

Potatissallad

Publicerad 2013-12-28 14:14:00 i Amerikanska smaker,

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk Dijonsenap
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk kapris (eg. torkad baby kapris)
  • 2 msk rostade pinjenötter (eg. anmärkning, kan uteslutas eller ersättas med solroskärnor)
  • 2 msk svarta oliver (eg anmärkning torkade är godast)
  • 800 g små borstade färskpotatisar (eg. anmärkning , kan ersättas med mindre bitar skalad potatis)

Blanda olja, vinäger, senap, finhackad rödlök, nötter och oliver. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i 30 minuter och låt smakerna utvecklas. Koka potatisen och torka väl. Blanda med den förberedda dressingen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela