matochrecepttillvardags.blogg.se

Precis som det låter. Helt vanlig och enkel mat till ett överkomligt pris, som vem som helst kan klara utan en massa krångel. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner för dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantarna med varsam hand.

Potatis med grekisk känsla

Publicerad 2013-12-28 13:54:00 i Amerikanska smaker,

  • 4 potatisar
  • 1 citron
  • 4 vitlöksklyftor
  • salt
  • 3 msk olivolja

 Skala och dela potatisarna i lagom stora munsbitar. Koka potatisen i 10 minuter. Skala potatisen och dela citronen i två halvor, medan potatisen kokar. När potatisen kokat 10 minuter, häll av vattnet och stek potatisen i stekpanna i olivolja i 4-5 minuter. Tillsätt vitlöken och låt den steka med, skaka pannan eller rör om. Häll över citronsaften. Salta. Potatisen är färdig när bitarna är gyllen och vitlöken fått lite färg. Eget tillägg: Vill man ha knaprig yta kan man blanda hälften olja och hälften smör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela