Nyårspotatis med krabba och lax
- 200 g kallrökt lax
- 2 bakpotatis
- 1 burk krabba
- 1 citron
Till aiolin
- 1 äggula
- 1 dl rapsolja
- 2 klyftor vitlök
- 1 rejäl skvätt citron eller vitvinsvinäger
- 1/2 tsk dijonsenap
- 1/2 tsk honung
- salt och vitpeppar
Pepparrotsgrädden
- 1 dl gräddfil eller crème fraiche
- 1/2 msk riven pepparrot
- 1 pkt tinad dill
Pensling av potatis
- 1 msk smör
- salt
- citronpeppar
Bakad 2 bakpotatis gör en aioli på 1 äggula blanda riven pepparrot med 1 dl gräddfil
blanda aioli med pepparrotsgräddfilen och blanda alltsammans med en burk krabba, tillsätt ett paket tinad dill. gröp ur den bakade potatisen och pensla med smält smör, strö på lite salt och citronpeppar, droppa i lite citron. Fyll den bakade potatisen med blandningen. servera med kallrökt lax och ev. någon grönsak, såsom sparris eller sockerärtor.
Borde kunna funka... vi får se :)