matochrecepttillvardags.blogg.se

Precis som det låter. Helt vanlig och enkel mat till ett överkomligt pris, som vem som helst kan klara utan en massa krångel. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner för dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantarna med varsam hand.

Matfunderingar

Publicerad 2013-12-26 10:05:00 i Allmänt,

Tomtemor ger sig själv en ny blogg i julklapp, som ska handla om vardagsmat. Den billiga enkla goda vardagsmaten som slår all lyxmat med hästlängder.
 
Att jobba hårt och äta ordentligt är vad våra kroppar är byggda för från början, tror jag i alla fall. Om man nu som jag, INTE jobbar så hårt  men ändå vill ha ordentlig mat, så beror det nog bara på att kroppen är historiskt nedärvt van vid det och vill ha lika mycket mat i alla fall och vad händer då? Minst hälften av allt det goda måste ersättas med tråkiga nyttigheter som inte smakar hälften så bra... alltså får man försöka hitta nån sorts gyllene medelväg, inte fuskväg, för det fungerar naturligtvis inte, utan just medelväg. Hoppa över godis och endast äta lite choklad nån enstaka gång och bara två rutor åt gången, hoppa över kaffebröd och endast äta tårta eller efterrätt när det är födelsedagskalas e.d. Nästa steg kan ju vara att försöka minska portionernas storlek lite grann och röra på sig lite mer. Kanske skulle kunna fungera? Givetvis inte med häpnadsväckande resultat men åtminstone så att man inte fortsätter att gå upp ännu mer.
 
Under tiden medan kon går och betar på besöksstatistiksidan och det faktiskt inte finns så mycket matnyttigt har än, kan ni alltid hålla till godo med det som finns på http://mariagutebring.se/blogg eller http://lagabakasmaka.se för där finns det ganska många godsaker att hämta, både nyttiga och onyttiga, men absolut enkla och billiga.
 
Jag har även en del av favoriterna utlagda på http://kokaihop.se t.ex

Fish and chips med aioli

Se fler recept från Blåbärsmamma på kokaihop.se.

Nu ska jag snart avsluta förmiddagsfikat och göra Mise en Place för Karelska Piroger, så vi kan krympa innehållet i grötgrytan som står ute på trappen innan det blir förstört.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela