matochrecepttillvardags.blogg.se

Precis som det låter. Helt vanlig och enkel mat till ett överkomligt pris, som vem som helst kan klara utan en massa krångel. Inga tjusigt upplagda pyttesmå portioner för dyra slantar här inte, däremot förvaltar jag morotsslantarna med varsam hand.

Amerikansk köttfärslimpa à la TV4:as Mitt Kök

Publicerad 2013-12-28 16:48:15 i Allmänt, Amerikanska smaker,

4 portioner

  • 2 paket bacon
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk ansjovisspad
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 dl gräddmjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 500 g blandfärs
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk nymortlad kryddpeppar
  • smör till stekning kryddpeppar

1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Hacka löken fint och fräs tills löken blivit mjuk tillsammans med kryddpeppar.
3.Blötlägg ströbröd i gräddmjölk och ansjovisspad och låt stå ett par minuter.
4.Tillsätt lökfräset, blandfärs samt salt och ägg och arbeta samman till en smet, men försök att inte överarbeta färsen för då kommer köttfärslimpan bli kompakt.
5.Använd en brödform, gör ett ”stopp” av aluminiumfolie om det behövs.
6.Varva baconskivor omlott med ett överhäng på 10 cm på kanterna.
7.Lägg i färsen och tryck ut till jämnt lager.
8.Täck färsen med bacon överhänget så att hela är inslagen i bacon.
9.Baka sedan i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
10.Om baconet får för mycket färg utan att färsen är klar, täck formen med aluminiumfolie.
11.Spara vätskan som samlats i formen och gör sås tillsammans med grädde i en kastrull.
12.Servera med potatisstomp och rårörda lingon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela